Pokerclub.ee avaleht
Algajatele
Strateegia pokkeris
 KKK   Otsi   Liikmete nimekiri   Kasutajagrupid   Registreeri   Profiil   Privaatsõnumid   Logi sisse 

Maksud pokkerilt ja arvepidamine

Uus teema   Vasta teemale    www.pokerclub.ee -> Üldiselt / Misc.
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
paremkäsi

Full Tilt:
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 1:05 pm    Teema: Maksud pokkerilt ja arvepidamine Vasta viitega

Kas keegi asjatundja võiks valgustada, kuidas on Eestis pokkeritulude (ja muude kasiinotulude) maksustamisega - nii siinsetes kasiinodes kui internetisaitidel.

Vaatasin Soome foorumit ja sealt on nii, et kui tuleb "juhuslik võit" Euroopa saidil, siis nagu ei pea maksma. Muu maailma saitidelt (näiteks Party on Gibraltaril, mis vist ei ole EU jurisdiktsiooni all) aga ikka. Samuti, kui on tegemist tõsisema pokkeri mängimisega, tuleks tulud ja kulud välja tuua ja puhastulu on maksustatav.

No seda ei tea, palju pangad asja jälgivad, aga kui ikka soovib võidud ja boonused tagasi kanda pangakontole, siis mis need riskid on?

Ise olen ikke excelis arvet pidanud, kuhu palju kandnud olen, sest kui äkki peaks mõni suurem summa kukkuma näiteks Bad Beat Jackpotist, oleks võimalik kulud maha võtta Laughing

Mõni hea arvepidamise soft on ehk kellelgi välja pakkuda?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Levis

Full Tilt: ei mängi seal
Poker Stars: vulcanus30
Party Poker: seal ka enam mitte
Triobet: levis_less

PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 2:10 pm    Teema: Re: Maksud pokkerilt ja arvepidamine Vasta viitega

Maksu- ja Tolliameti kirjutas:
Tere!

Vastuseks Teie kirjale teatame, et Eestis ei maksustata alates 2000.aasta
1.jaanuarist tulumaksuga hasartmängu korraldamise tegevusluba omavalt
isikult saadud hasartmänguvõite (tulumaksuseaduse § 19 lg 3 p 7).
Juhul kui hasartmängu korraldajal ei ole eelnimetatud tegevusluba, tuleb
Teil saadud tulu deklareerida ja maksta tulumaksu (Eestis kehtiva maksumäära
järgi). Tegevusloa olemasolu tuleb mängijal endal välja selgitada.

Lugupidamisega

Marge Sander
Maksu- ja Tolliameti
Lääne maksu- ja tollikeskuse
Pärnu maksu- ja tollibüroo
vanemspetsialist
tel: 8800830
e-post: marge.sander@ma.emta.ee
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
AndresBurget

Full Tilt: karolstala
Poker Stars: karol stala
Party Poker: SakuOriginal
Triobet: karolstala

PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 3:25 pm    Teema: Re: Maksud pokkerilt ja arvepidamine Vasta viitega

Levis kirjutas:
Maksu- ja Tolliameti kirjutas:
Tere!

Vastuseks Teie kirjale teatame, et Eestis ei maksustata alates 2000.aasta
1.jaanuarist tulumaksuga hasartmängu korraldamise tegevusluba omavalt
isikult saadud hasartmänguvõite (tulumaksuseaduse § 19 lg 3 p 7).
Juhul kui hasartmängu korraldajal ei ole eelnimetatud tegevusluba, tuleb
Teil saadud tulu deklareerida ja maksta tulumaksu (Eestis kehtiva maksumäära
järgi). Tegevusloa olemasolu tuleb mängijal endal välja selgitada.

Lugupidamisega

Marge Sander
Maksu- ja Tolliameti
Lääne maksu- ja tollikeskuse
Pärnu maksu- ja tollibüroo
vanemspetsialist
tel: 8800830
e-post: marge.sander@ma.emta.ee

Selle kohta ütleks nii et mina kuulen sellest küll esimest korda. Seda et kasiinost (Eestis) võidetud rahalt maksu maksma ei pea, teadsin, kuid et välismaal või netis võidetud summadelt maksu peaks maksma, ei teadnud.
Samas tekib väga imelik "probleem" - kui maksan tulumaksu siis tegin ju tööd (ilmselt)????
kavboi

Full Tilt:
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 4:51 pm    Teema: Vasta viitega

Väike parandus, Andres-sa ei teinud mitte tööd vaid said tulu. Pokkerimängime (või hasartmängude mängimine) kui ametit ei ole kantud vist kuskil ametite nimekirja Very Happy
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
AndresBurget

PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 5:34 pm    Teema: Vasta viitega

nõus. kuid võiks ju olla ka selline amet eks ju Smile
privador

Full Tilt:
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Reede Apr 28, 2006 10:56 pm    Teema: Vasta viitega

Kui tahad näha ennast prof mängjana,siis lisaks tulumaksule läheks käiku sotsiaalmaks,kui tahad haigekassakaarti omada.
Ehk sa peaksid maksma ca 50% tuludest.Siis muutuks pokker täielikult miinusmänguks.St kõik kaotavad pikas perspektiivis nagu ka loteriipileti ostjad.
Aastalt aastasse läheb tase järjest tugevamaks,rake,maksud,öösiti üleval olemine,swingstress jms see peaks hull olema,kes veel selliste tingimustega soovib veel mängida ja profina raha võita.Profil peaks olema kuhjaga omadusi,mis laseks tal edukalt töötada ettevõtluses,finantsalal jms.
Tagasi üles
AndresBurget

PostitusPostitatud: Laup Apr 29, 2006 12:18 am    Teema: Vasta viitega

privador kirjutas:
Kui tahad näha ennast prof mängjana,siis lisaks tulumaksule läheks käiku sotsiaalmaks,kui tahad haigekassakaarti omada.
Ehk sa peaksid maksma ca 50% tuludest.Siis muutuks pokker täielikult miinusmänguks.St kõik kaotavad pikas perspektiivis nagu ka loteriipileti ostjad.
Aastalt aastasse läheb tase järjest tugevamaks,rake,maksud,öösiti üleval olemine,swingstress jms see peaks hull olema,kes veel selliste tingimustega soovib veel mängida ja profina raha võita.Profil peaks olema kuhjaga omadusi,mis laseks tal edukalt töötada ettevõtluses,finantsalal jms.

Nii ta kipub olema küll, jah Smile
DoubleAces

Full Tilt: BananaLoco
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Kolm Mai 03, 2006 10:34 am    Teema: Vasta viitega

Eestis ei maksustata alates 2000.aasta 1.jaanuarist tulumaksuga hasartmängu korraldamise tegevusluba omavalt isikult saadud hasartmänguvõite

Ehk siis - kui näiteks PartyPoker-il poleks tegevusluba, siis maksaksime kõik siniseks ennast. Kuna tal aga ilmselt on olemas kõik vajalikud load, et tegutseda, ei ole vaja ka mingeid makse maksta.

Ja taevas on jälle sinine ning rohi roheline.
Ace of Hearts Ace of Spades
LK

Full Tilt:
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Kolm Mai 03, 2006 3:35 pm    Teema: Vasta viitega

Ei, jutt käib selle kohta et kui SINA korraldad ja SINUL on luba, siis SINA ei pea maksma oma võitude eest.

Mitte, et ma aru saaks miks selline lause... umbes et kui mul on luba ja ma ise mängin ja võidan, siis ei maksa makse. Teiselt poolt võttes et kui mul ei ole luba ja võidan, siis peaks makse maksma?
Tagasi üles
DoubleAces

Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Kolm Mai 03, 2006 3:39 pm    Teema: Vasta viitega

Loe nüüd seda lauset korralikult:

"Eestis ei maksustata alates 2000.aasta 1.jaanuarist tulumaksuga hasartmängu korraldamise tegevusluba omavalt isikult saadud hasartmänguvõite"

luba omavalt isikult saadud võite. PP omab luba ja PartyPokerILT saadud võite et maksustada. Isiku all mõeldakse siin ilmselt siis juriidilist isikut ... või ka füüsilist ... vahet pole, peaasi et luba on.
Maheaatom

Full Tilt:
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Nelj Mai 04, 2006 9:27 am    Teema: Vasta viitega

Kõnealune seadus ütleb: Tulumaksuga ei maksustata
korraldusloa alusel läbiviidud loteriist saadud loteriivõite ja hasartmängu korraldamise tegevusluba omavalt isikult saadud hasartmänguvõite.
Ma tunneks kohe huvi et milliseid hasartmängu korraldamise tegevuslubasid omab EESTIS (!!!) paljuräägitud Gibraltaril asetsev (ei tea küll miks Very Happy ) PartyGaming Plc. Rääkimata siis väiksematest võrgustikest.
Ma ei eitagi et see oleks võimatu - aga kes seda väidab, võiks seda ka konkreetsete faktidega põhjendada.
Üldiselt ei tea ma momendil ühtegi pokkeriproffi, keda oleks meie riigis kiusatud online-pokkeris teenimise eest. Nii et togime aga pokkerit edasi aga peame teatud reeglitest kinni. Esiteks pole vaja neis küsimustes pidevalt valitsuasutusi peedistada (vahest hakkabki mõni agar ametnik nii leiutama pokkerivõitude maksustamise süsteemi lootuses mõni aumärk välja teenida). Ja suvaliste inimeste ees pole ka mõtet oma vägitegudega hoobelda (ma mõtlen siin just konkreetsetest numbritest rääkimist !) Ning säilitagem eetika - pole vaja sõita oma võitude eest ostetud Hummeritega töötu abiraha järele Very Happy
Tagasi üles
DoubleAces

Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Nelj Mai 04, 2006 9:31 am    Teema: Vasta viitega

Jutt jumala õige!
Samas seaduses pole ka öeldud, et see asutus peab Eestis luba omama Wink

Aga sama siin - ma ei tea ka kedagi, keda MA peedistaks pokkerivõitude pealt. Arvan, et hetkel võib suht rahulikuks jääda ning rahulikult Ameerika gentlemanidelt raha võtta Cool
skillzilla

Full Tilt:
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Nelj Mai 04, 2006 9:34 am    Teema: Vasta viitega

Maheaatom kirjutas:
Kõnealune seadus ütleb: Tulumaksuga ei maksustata
korraldusloa alusel läbiviidud loteriist saadud loteriivõite ja hasartmängu korraldamise tegevusluba omavalt isikult saadud hasartmänguvõite.
Ma tunneks kohe huvi et milliseid hasartmängu korraldamise tegevuslubasid omab EESTIS (!!!) paljuräägitud Gibraltaril asetsev (ei tea küll miks Very Happy ) PartyGaming Plc. Rääkimata siis väiksematest võrgustikest.
Ma ei eitagi et see oleks võimatu - aga kes seda väidab, võiks seda ka konkreetsete faktidega põhjendada.
Üldiselt ei tea ma momendil ühtegi pokkeriproffi, keda oleks meie riigis kiusatud online-pokkeris teenimise eest. Nii et togime aga pokkerit edasi aga peame teatud reeglitest kinni. Esiteks pole vaja neis küsimustes pidevalt valitsuasutusi peedistada (vahest hakkabki mõni agar ametnik nii leiutama pokkerivõitude maksustamise süsteemi lootuses mõni aumärk välja teenida). Ja suvaliste inimeste ees pole ka mõtet oma vägitegudega hoobelda (ma mõtlen siin just konkreetsetest numbritest rääkimist !) Ning säilitagem eetika - pole vaja sõita oma võitude eest ostetud Hummeritega töötu abiraha järele Very Happy

üks mu long term goalidest on hummeriga töötu abiraha järele sõita
Tagasi üles
Maheaatom

Full Tilt:
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Nelj Mai 04, 2006 10:19 am    Teema: Vasta viitega

Jah - igati õige märge - seadus tõepoolest ei ütle, et tegemist peaks olema tegevusloaga Eestis Smile . Loodevasti ei teki ka ühelgi tarkpeal ideed seadust selles vallas muuta või "täiendada".
Tagasi üles
LK

Full Tilt:
Poker Stars:
Party Poker:
Triobet:

PostitusPostitatud: Nelj Mai 04, 2006 11:45 am    Teema: Vasta viitega

reading > me
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    www.pokerclub.ee -> Üldiselt / Misc. Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes